Izborna konvencija karlovačkog županijskog SDP-a

Na izbornoj konvenciji SDPa Karlovačke županije, kojoj su večeras u Karlovcu prisustvovali i zamjenica predsjednika stranke Željka Antunović i član Glavnog odbora Mato Crkvenac, većinom glasova za predsjednika je izabran Bruno Kurelić iz Duge Rese.

Za zamjenika predsjednika izabran je Dario Janković iz Karlovca, a za potpredsjednike Branko Eremić iz Vojnića i Biserka Vranić iz Ozlja.

Večerašnja konvencija je novi početak u odgovornijem radu, rekao je Mato Crkvenac. Ubuduće će se svake godine, a ne kao do sada, svake četvrte, održati izvještajne konvencije, koje će služiti tome da se vodstvo svake godine ohrabri u dobrom radu ili da se mijenja ako ne radi dobro, kazao je.

Rejting SDP-a već dvije godine stalno raste i s 33 posto biračkog tijela postaje vodeća stranka, rekla je Željka Antunović i istaknula da stranka međutim ne treba biti samozadovoljna, već treba uspješnije nego do sada građanima koji, kako je rekla, ne prepoznaju uvijek nedemokratsko i korumpirano ponašanje političkih protivnika, ukazivati agresivnije da nisu svi u politici isti.

"Mi nismo neetični i radije ćemo izgubiti vlast, nego obraz. Mi nismo ti koji proračunske novce koristimo za vlastiti politički probitak i interese onih koji nas podržavaju", rekla je Antunović, kritizirajući vladajući HDZ.

Broj od 300.000 nezaposlenih ne smanjuje se, a ukinute su mjere za poticanje zapošljavanja, zaustavljeni su ili bitno usporeni ranije započeti reformski projekti u zdravstvu, poduzetništvu, restrukturiranju, rekla je Antunović.

Na konvenciji su izabrani i članovi Županijskog odbora stranke.

(Hina) xvhor yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara