Izetbegović: Ne prijetim ja ratom, nego Srbi

Izetbegović: Ne prijetim ja ratom, nego Srbi

Foto: FAH, Index

BOŠNJAČKI član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je u petak tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ako bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, te je dodao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

"Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju", rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Rekao je kako drži da su prave prijetnje za BiH oni koji "zagovaraju referendume, nagrađuju Krajišnike, Karadžiće i po ratnim zločincima nazivaju škole", aludirajući na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izetbegović je u intervjuu za Deutsche Welle nedavno ustvrdio kako bi bio spreman na rat ako bi se pokušalo s odcjepljenjem Republike Srpske od Bosne i Hercegovine, ali i da će poduprijeti nezavisnost Kosova, što je izazvalo žestoke kritike Srba u Beogradu i Banjoj Luci.

Izetbegović je rekao kako ne želi nagađati što je motiv za takva reagiranja, ali je ipak ustvrdio da se radi o "dimnoj zavjesi".

"Je li to presuda Mladiću, NATO, ili nešto drugo, ne znam i ne bih nagađao. Ne bih htio nagađati zašto su ovakvu galamu digli u Srbiji", rekao je Izetbegović. Upitan o tome hoće li SDA i HDZ BiH potražiti novog koalicijskog partnera ako bošnjačka stranka Savez za bolju budućnost odluči istupiti iz vlasti, Izetbegović je rekao kako je uvjeren da se to ipak neće dogoditi.

"Mislim da neće napustiti koaliciju jer je SBB-u potrebno tisuće pozicija i neće ih napustiti do sljedećih izbora", ustvrdio je Izetbegović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara