koronavirus

Izetbegović se odrekao dvije trećine plaće za pomoć najugroženijima

Izetbegović se odrekao dvije trećine plaće za pomoć najugroženijima
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

BAKIR IZETBEGOVIĆ, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, potpisao je danas izjavu u kojoj traži da mu se ubuduće odbijaju dvije trećine neto plaće u Parlamentu BiH i uplate u dobrotvorne svrhe.

Izetbegović je osobno potpisao tu izjavu i dostavio je Sektoru za financije Parlamenta BiH.

Zatražio je da se dvije trećine njegove plaće, počevši od ožujka 2020. godine pa do daljnjeg, dok traju izvanredne okolnosti uzrokovane pandemijom koronavirusa, uplaćuju na račun Muslimanskog dobrotvornog društva Merhamet. Zatražio je i da se novac uplaćuje za pomoć narodnim kuhinjama na području Republike Srpske.

"Ovo je ujedno i moj poziv da se na svim razinama vlasti i u javnom sektoru bitno umanje visoke plaće, kako bi se sredstava usmjerila u fondove solidarnosti i onima kojima su najpotrebnija", kazao je Izetbegović za FENA-u, prenosi Klix.ba.

U Bosni i Hercegovini 128 zaraženih koronavirusom, prvi slučajevi i u Brčkom

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak prijepodne ukupan broj zaraženih koronavirusom dosegnuo je brojku od 128 nakon što su dva nova slučaja potvrđena i u distriktu Brčko, gdje do sada nije bilo registriranih osoba sa zarazom.

Lokalna tijela vlasti potvrdila su kako su u Brčkom zaraženi supružnici mlađe životne dobi.

Pojedinačno je najveći broj zaraženih osoba u BiH i dalje s područja Banje Luke, gdje su do sada registrirana 64 takva slučaja, od ukupno 90, koliko ih je na teritoriju Republike Srpske.

Ostali su oboljeli s područja Federacije BiH, gdje je najveće žarište Konjic s 11 potvrđenih slučajeva.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara