"Izgradite što prije ´Vukelićev most´ da nam djeca budu sigurnija!"

Tekst: P.V.
Foto: Radio Mrežnica

"VUKELIĆEV most" digao je na noge i mještane Turnja, Mostanja i Logorišta, ali oni za razliku od većine javnosti koja je osudila "most iz ničega u nigdje" koji bi trebao dovesti brzu cestu u rodno selo ministra obrane, smatraju kako je most prijeko potreban i to zbog sigurnosti njihove djece. Mještani Turnja zbog toga su održali konferenciju za novinare na školskom igralištu i kazali kako su organizirali peticiju da se nastavi s izgradnjom brze ceste i mosta. No, svakako treba napomenuti da su većina sudionika konferencije za novinare bili članovi HDZ-a.

"Prva varijanta te ceste je trasirana šezdesetih godina prošlog stoljeća u vrijeme kad je Branko Vukelić još bio mali pa znači da to nije 'Vukelićev most' nego potreba građana, rekao je u ime mještana Turnja Dubravko Stavljenić koji kaže da oni koji žive uz cestu D1 najbolje znaju koliki je na njoj svakodnevno promet pa je zato treba rasteretiti.

"Ono što je nama najbitnije je sigurnost naše djece", rekao je ravnatelj škole u Turnju Ivica Jengić koji upozorava da most mora biti "završen danas, a ne sutra". "Škola ima oko 500 učenika što znači da se tuda dnevno vozi oko 1.000 ljudi. Njihovi roditelji ih dovode i odvode, a i sami vidite da škola nema niti dvorište. Dječji život nema cijenu", upozorava ravnatelj škole koji je siguran da će djeca biti sigurnija kad most i brza cesta budu završeni i kad kroz Turanj bude prolazilo manje automobila.

"Samo mjesec dana bih priuštio svakom tko je protiv ove obilaznice, da vodi svoje dijete u školu i da ga dočekuje. To su dani i dani, jutra i jutra dočekivanja, gledanja kako automobili prolaze kroz crveno ovdje na semaforu", kazao je mještanin Turnja zlatko Papa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara