"Izgradnja tvornice u Pićnu obavljena transparentno"

TVRTKI Rockwool Adriatic, u skladu s propisanom procedurom 16. rujna 2005. godine od strane Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Republike Hrvatske, dodijeljen je status nositelja poticajnih mjera, poreznih i carinskih povlastica. U pripremi za dobivanje statusa obavljeni su razgovori sa svim nadležnim tijelima, od lokalnih i regionalnih vlasti do nadležnih ministarstava i agencija, u kojima su sva nadležna tijela transparentno informirana o planiranim aktivnostima oko izgradnje tvornice u  Pićnu, navodi se u priopćenju tvrtke.

Nadalje, stoji da se tvrtka u svojem poslovanju vodi visokim etičkim i poslovnim standardima koji su temelj njezina održiva razvoja. To podrazumijeva striktno poštivanje svih zakonskih normi i procedura. U skladu s tim načelima, a poštujući Zakon o pravu na pristup informacijama koji obvezuje tijela javne vlasti na pružanje informacija iz svojeg djelokruga svima zainteresiranima, u dokumentima sklopljenim od strane Rockwool Adriatic d.o.o. stoji ovlaštenje objavljivanja informacija iz dokumenata "u granicama i na način kako je određeno zakonom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studija je, kao i svi relevantni dokumenti o izgradnji, javno su dostupni svim zainteresiranima u prostorima tvornice u Pićnu.

Rockwool grupa dioničko je društvo čije dionice kotiraju na burzi u Kopenhagenu i prilikom izvješćivanja javnosti mora se pridržavati pravila burze na kojoj dionice kotiraju te osigurati da svi zainteresirani, na adekvatan način, dobiju sve nužne informacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara