Izložba fotografija Milene Dragišić u Zagrebu

POMOĆNICA ministra znanosti, obrazovanja i sporta Romana Caput Jogunica otvorila je večeras u Novinarskom domu samostalnu izložbu fotografija Milene Dragišić iz Osijeka pod nazivom "Atena".

Fotografije su nastale tijekom Olimpijskih igara u Ateni, na kojima je Milena Dragišić bila jedina hrvatska novinarka koja je tekstom i slikom izvještavala s konjičkih natjecanja na toj najvećoj svjetskoj sportskoj manifestaciji.

"Sve izložene fotografije, njih 28 sa 28. Olimpijskih igara, posvećene su jednom sportu i one predstavljaju intimni dokument onoga što je autoricu dojmilo u sve tri discipline ovog atraktivnog sporta - preponama, dresuri i eventingu", naglasila je Caput -Jogunica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glavni tajnik Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) Marin Šarec izrazio je zadovoljstvo što je Zbor uspio organizirati reprezentativnu izložbu jedne svoje članice, koja je kao jedina specijalizirana novinarka za konjički sport u našoj zemlji, odlučila svoje doživljaje iz Atene prezentirati javnosti.

Dopredsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Zdenko Duka pročitao je izvode iz nadahnutog predgovora koji je za prigodni katalog izložbe napisao "nogometni novinar" Tomislav Židak.

Otvaranju izložbe nazočio je i savjetnik u grčkom veleposlanstvu u Zagrebu Ioannis Tzortzis.

Izložba fotografija Milene Dragišić moći će se razgledati u Novinarskom klubu do kraja godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara