Iznuđivali 56.000 kn od žene kod Bjelovara, pucali na kuću i ostavili osmrtnicu

Iznuđivali 56.000 kn od žene kod Bjelovara, pucali na kuću i ostavili osmrtnicu
Ilustracija: Google

POLICIJA je prijavila dvojicu muškaraca i ženu koje sumnjiči da su lažnim osmrtnicama na žrtvino ime, paljenjem lampaša i pucanjem oko njene kuće pokušali iznuditi 56.000 kuna od 38-godišnjakinje iz bjelovarskog prigradskog naselja Patkovac.

Policija navodi da su osumnjičeni 36-godišnjak, 33-godišnjak i 39-godišnjakinja od 12. rujna do 1. studenog prošle godine žrtvi prijetili više puta.

Tako su 17. listopada postavili upaljeni lampaš pred kućom gdje stanuje, a pet dana poslije su u poštanskom sandučiću ostavili osmrtnicu na njeno ime.

Ispalili najmanje tri hica iz vatrenog oružja prema kući

Zatim su 25. listopada na prozoru te kuće ostavili još jedan upaljeni lampaš za koji je bila zataknuta dječja plastična igračka u obliku ručne bombe.

Početkom studenoga, oko jedan sat iza ponoći, iz automobila osumnjičene 39-godišnjakinje ispalili su najmanje tri hica iz vatrenog oružja u smjeru žrtvine obiteljske kuće. Jedan metak probio je roletu i staklo prozora na spavaćoj sobi u kojoj se u to vrijeme nalazila žrtva, dok su dva projektila probila staklo prozora na spavaćoj sobi gdje je bilo njeno dijete, navodi policija u priopćenju.

Novac nisu uspjeli iznuditi jer je žrtva sve što joj se dogodilo prijavila policiji. Usto, kod 33-godišnjaka je pretragom, između ostalog, pronađena i jedna ručno rađena puška zbog čega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

U policiji kažu da su uhićeni 36-godišnjak i 33-godišnjak u četvrtak navečer predani pritvorskom nadzorniku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara