Izrael će novoj palestinskoj vladi dati "grace period"

IZRAEL namjerava palestinskom premijeru Ahmedu Koreiju i njegovoj novoj vladi, koja bi u srijedu trebala preuzeti ovlasti, dati "grace period" tijekom kojeg bi se vlada pripremila za suzbijanje terorističkih djelovanja, piše u srijedu izraelski list Haaretz pozivajući se na "vladine izvore".

Tijekom tog razdoblja, izraelska vojska neće izvršavati vojne operacije na okupiranim područjima osim u slučaju napada na izraelske ciljeve, dodaje list.

Koreijeva nova vlada, koja broji 26 ministara, trebala bi u srijedu dobiti povjerenje palestinskog parlamenta u Ramalahu. Nakon glasovanja o povjerenju, vlada će prisegnuti pred predsjednikom palestinske samouprave Jaserom Arafatom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Palestinski izvori navode kako očekuje da će Korei dobiti većinu glasova u parlamentu ali predviđaju i oštru raspravu koja bi mogla odgoditi glasovanje.

Nova palestinska vlada trebala bi olakšati djelovanje palestinske samouprave koju je bila suočena s nizom problema otkako je bivši premijer Mahmoud Abas u rujnu podnio ostavku zbog nesuglasica s Arafatom oko podjela ovlasti, posebice u pogledu pitanja sigurnosti.

S novom vladom Palestinci bi se trebali početi baviti novim međunarodnim mirovnim planom za Bliski istok, kojim se od njih traži da zaustave terorizam. Krajnji cilj novih mirovnih smjernica je stvaranje palestinske države do 2005. godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara