Izrael ima novog ministra obrane, novu podršku Netanyahuu

Izrael ima novog ministra obrane, novu podršku Netanyahuu
Foto: EPA

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanyahu je objavio u petak imenovanje novog ministra obrane i pridruženje trojice zastupnika desnog centra svojoj stranci koja se bori za njegovo zadržavanje na vlasti.

Netanyahu koji obnaša tri funkcije, premijera, ministra obrane i šefa Likuda, prepustio bi portfelj obrane Naftaliju Bennettu koji se uz još dvojicu zastupnika pridružuje njegovoj stranci.

Naftali Bennett je prihvatio funkciju ministra obrane koju mu je ponudio Netanyahu, naveo je Likud u priopćenju. Ali ako nova vlada bude formirana sljedećih tjedana, "nova osoba će biti imenovana ministrom obrane", precizirala je stranka.

"Zajednički smo dogovorili da će Bennett biti ministar obrane do osnivanja nove vlade", potvrdio je Ayelet Shaked, istaknuta figura izraelske radikalne desnice i Bennettov politički saveznik.

Dodavanjem ovih novih glasova Likud sada ima 35 mjesta od 120 u Knessetu ili dva više od centrističke stranke "Plavo bijelo" bivšeg vojnog šefa Bennyja Gantza, velikog protivnika Benjamina Netanyahua.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara