IZRAEL POZIVA MEĐUNARODNU ZAJEDNICU DA SE BORI PROTIV SILA ZLA

Izraelski ministar vanjskih poslova Sylvain Shalom osudio je u subotu napade na dvije sinagoge u Istanbulu u kojima su poginule najmanje 23 osobe, ocijenivši to "kriminalnim terorističkim napadima" i ujedno pozvao međunarodnu zajednicu da se "bori protiv sila zla".

"Teror je teror bez obzira jesu li mu mete Židovi ili nežidovi", stoji u priopćenju izraelskog ministarstva vanjskih poslova. "Niti jedna zemlja na svijetu nije imuna na terorizam i zato bi se sve trebale boriti protiv sila zla", rekao je Shalom.

"Nadamo se da se međunarodna zajednica neće zadovoljiti samo osudom onoga što se dogodilo u Istanbulu nego će djelovati oštrije protiv svjetskog terorizma", dodao je šef izraelske diplomacije.

Istovremeno je turski ministar unutarnjih poslova Abdulkadir Aksu rekao dao ne može isključiti moguću upletenost terorističke mreže al Qaede u napade na sinagoge u Istanbulu. "Ne možemo isključiti niti jednu organizaciju", rekao je Aksu, iako je nešto ranije odgovornost preuzela radikalna islamistička turska skupina poznata pod imenom Islamska fronta boraca Velikog istoka (IBDA/C).

(Hina) bis dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara