Izraelci će "do daljnjega" kontrolirati područje u istočnom Libanonu

IZRAELCI su najavili kako će nastaviti kontrolirati područje u istočnom Libanonu, sve dok međunarodne snage ne budu pregrupirane.

Izraelski ministar obrane Amir Peretz izjavio je kako Izrael nema drugih opcija te kako Izraelci moraju izgraditi novu sigurnosnu zonu koja će "pokrivati" njihove snage.

Najnoviji planovi Izraelaca objavljeni su nakon što je državna tajnica Sjedinjenih Država Condoleezza Rice posjetila Bliski Istok, izrazivši pri tomu zabrinutost zbog "patnje nevinih ljudi" na tom području.

Peretz je izjavio kako će sigurnosna zona u južnom Libanonu ostati pod njihovim nadzorom sve dok se na tom području ne nađu međunarodne snage.

Pri tomu nije specificirao hoće li izraelske snage ostati na tom području, no svakako je inzistirao na tomu da će izraelska vojska "nastaviti kontorlirati Hezbollah" u svojim operacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rice je u utorak na sastanku s premijerom Ehudom Olmertom izjavila kako je došlo vrijeme za novi Bliski Istok te kako je vrijeme za trenutno okončanje nasilja u regiji.

Dok Rice smatra kako je jedino rješenje za situaciju na Bliskom Istoku "trenutni mir", izraelski premijer izjavljuje kako je izrael odlučan nastaviti borbu protiv Hezbollaha te kako njegova vlada  "neće oklijevati u poduzimanju oštrih mjera protiv onih koji gađaju nevine civile s tisućama raketa i projektila samo s da ih ubiju."

Izraelska vojska ponovno je u utorak popodne bombardirala južno šijitsko predgrađe Bejruta, uporište Hezbollaha.

U Libanonu je u protekla dva tjedna, odnosno od početka sukoba 12. srpnja poginulo oko 380 stanovnika Libanona te oko 40 Izraelaca.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara