Izraelci i Palestinci se i danas gađaju raketama, ima mrtvih na obje strane

Izraelci i Palestinci se i danas gađaju raketama, ima mrtvih na obje strane
Foto: Hina/ EPA

RAKETA ispaljena iz Gaze ubila je izraelskog civila, a dva palestinska napadača poginula su u današnjem izraelskom zračnom napadu. To je treći dan prekograničnih neprijateljstava.

>> Izraelci u Gazi pogodili zgradu turske novinske agencije

Na jugu Izraela, nedaleko od Gaze, oglašavale su se sirene zračne uzbune i Izraelci su cijele noći trčali u skloništa dok su presretačke rakete gađale projektile na nebu. Izraelska policija je priopćila da je jedan od projektila ispaljen iz Gaze pogodio kuću u gradu Ashkelonu i ubio muškarca.

Izraelsko bombardiranje Gaze natjeralo je Palestince u skloništa. Palestinski Islamski džihad priopćio je da su dvojica njegovih pripadnika ubijena u izraelskom napadu prije zore.

Egipatski i UN-ovi posrednici, zaslužni za postizanje primirja u prijašnjim valovima nasilja, rade na sprječavanju daljnjih neprijateljstava.

Snajperist pucao na izraelske vojnike

Zadnje nasilje izbilo je u petak kada je snajperist palestinskog Islamskog džihada pucao na izraelske vojnike i pritom ranio dvojicu, po izraelskoj vojsci. Izrael je odgovorio zračnim udarom u kojemu su ubijena dva militanta Hamasa koji kontrolira Gazu.

Još dvojica Palestinaca, koji su prosvjedovali nedaleko od granice, ubijeni su istoga dana, rekli su palestinski dužnosnici.

Hamas i Islamski džihad od subote su ispalili više od 400 raketa na izraelska sela i gradove, priopćila je vojska. Izrael je odgovorio tenkovskim granatama i zračnim udarima na oko 200 meta u Gazi.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara