Izraelski novi napadi: 15 žrtava kod Tira; uništena elektrocentrala kod Saide; napadi na sjever Libanona

PETNAEST civila je ubijeno i ranjeno u subotu ujutro u napadu izraelskog zrakoplovstva na selo istočno od luke Tir, u južnom Libanonu, a izraelski su lovci u četiri napada na grad Saidu uništili elektrocentralu, priopćila je policija.

Libanonska policija objavila je ranije da su izraelski zrakoplovi u zoru izveli četiri napada na prometnice što vode prema Siriji, na visoravni Akkar, na sjeveru Libanona te dva napada na jugu Libanona i to su bile prve izraelske operacije nakon što je u petak kasno navečer Vijeće sigurnosti UN-a usvojilo rezoluciju o prekidu neprijateljstva između Izraela i Hezbollaha.

U napadu na područje oko grada Tira uništena je kuća u selu Rachaf, 20 km istočno od Tira, a u drugom napadu su žrtve bili stanovnici koji su se okupili oko srušene kuće.

U zračnom napadu stradalo je 15 osoba, prema prvim podatcima iz policije koja nije mogla reći koliko je mrtvih, a koliko ranjenih.

Izraelski su lovci u subotu ujutro izveli četiri napada na Saidu i uništili elektrocentralu koja je napajala taj glavni grad južnog Libanona, priopćila je policija.

Policija dodaje da je u bombardiranju do temelja uništena električna centrala koja se nalazi istočno od luke Saida, 43 km južno od Beiruta.

Iz centrale se dizao gust dim, rekla je policija koja nije imala podatke o mogućim žrtvama.

Saida je jednom već bila bombardirana otkako je prije 32 dana počela izraelska ofenziva na Libanon.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara