Izraelski predsjednik Katsav u seksualnom skandalu

Izraelski predsjednik Katsav u seksualnom skandalu

IZRAELSKI predsjednik Moshe Katsav našao se u središtu seksualnog skandala koji dobiva sve veće razmjere, toliko da je s prvih stranica novina istjerao čak i najnoviju nasilnu krizu s Hamasom oko otetog vojnika.

Niz optužaba o seksualnom zlostavljanju za posljedicu još nema ni podizanje tužbe ni policijsku istragu, ali bi mogao ozbiljno ukaljati dojam o političaru "čistuncu" koji ima Katsav, jer ga se već uspoređuje s predsjednikom jedne druge zemlje koji se našao u sličnoj situaciji.

"Što on misli - tko je? Clinton?", napisala su dva humoristična glumca u novinskoj kolumni ovog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu optužbu objavila je krajem prošlog tjedna izraelska TV-postaja Channel 2, navevši kako bivša visokopozicionirana djelatnica predsjednikovog ureda tvrdi da ju je Katsav spolno zlostavljao. U utorak je dnevnik Maariv objavio kako se sa sličnom optužbom javila još jedna žena.

"Katsav me spolno zlostavljao", objavio je preko naslovnice taj dnevnik, ali identitet žene nije objavljen.

Katsav, koji je na većinom ceremonijalnom položaju predsjednika države od 2000., niječe svaku mogućnost da je učinio to za što ga se optužuje. Tijekom višedesetljetne političke karijere dosad nije imao nijednu mrlju i u priopćenju za javnost tvrdi kako su njegovi odnosi sa svim djelatnicama bili strogo profesionalni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara