Izraelski premijer optužio Siriju za rušenje ruskog aviona

Izraelski premijer optužio Siriju za rušenje ruskog aviona
Foto: EPA

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanyahu danas je u telefonskom razgovoru s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom kazao da je za rušenje ruskog zrakoplova odgovorna Sirija te je ujedno izrazio tugu zbog pogibije ruskih vojnika.

"Premijer Netanyahu je izrazio tugu zbog pogibije ruskih vojnika i kazao da je za rušenje zrakoplova odgovorna Sirija", priopćio je premijerov ured.

SAD: Potrebno je pronaći trajno rješenje stanja u Siriji

Netanyahu je, u pogledu Sirije, također naglasio važnost kontinuirane izraelsko-ruske suradnje po pitanju sigurnosti i podsjetio da je ta suradnja u protekle tri godine spriječila mnoge gubitke na obje strane.

Premijer je ponudio da u Moskvu otputuje zapovjednik izraelskog ratnog zrakoplovstva i predoči rezultate istrage o tom incidentu. Netanyahu je ponovio da se Izrael protivi iranskoj vojnoj nazočnosti u Siriji te da je odlučan u sprečavanju transfera libanonskoj šijitskoj skupini Hezbollah.

O rušenju ruskog zrakoplova se oglasio i američki državni tajnik Mike Pompeo i kazao da se radi o "nesretnom" incidentu i podsjetniku da je potrebno pronaći "trajno, miroljubivo, političko rješenje stanja u Siriji".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara