IZRAELSKI VOJNICI UBILI MILITANTA U POJASU GAZE

Izraelski vojnici ubili su u utorak jednog islamskog militanta koji se pokušao ubaciti u židovsko naselje Dugit u pojasu Gaze, nakon što je Izrael odbacio uvjetno primirje koje je predložio palestinski predsjednik Jaser Arafat.

Islamski džihad je priopćio da je ubijeni militant bio njegov pripadnik.

Unatoč izraelskom odbacivanju Arafatova prijedloga o primirju, jedne palestinske novine pišu da bi Izrael mogao osloboditi 215 palestinskih zatvorenika idućeg tjedna u sklopu dogovora o razmjeni zatvorenika s libanonskom gerilskom skupinom Hezbolah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Visoki izraelski izvori odbili su komentirati izvješće u dnevniku Al-Kuds, ali su potvrdili da je oslobađanje palestinskih zatvorenika dio "ubrzanih" pregovora za povratak četiri Izraelca koje Hezbolah drži još od 2000. godine.

Arafat je u ponedjeljak pozvao na primirje s Izraelom, ali je zatražio od međunarodnih posrednika da pošalju mirovne snage u regiju.

"Mi smo spremni i sada se počinjemo vraćati primirju, iako Izraelci - ili neki od njihovih čelnika - odbijaju primirje", rekao je Arafat novinarima u utorak, misleći na kratkotrajno ljetno primirje palestinskih militantnih skupina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara