Izricanje presude vlasniku karlovačkog portala koji je u tekstu policajca nazvao "Gorilko"

Izricanje presude vlasniku karlovačkog portala koji je u tekstu policajca nazvao "Gorilko"

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija (Mario Todorić / Cropix)

NA PREKRŠAJNOM sudu u Jastrebarskom danas će biti izrečena presuda vlasniku karlovačkog portala Karlovac danas Domagoju Škrtiću zato što je u jednoj od svojih ranijih kolumni policajca nazvao "Gorilkom".

Jučer je Škrtić dobio obavijest da se javi u policijsku postaju radi obavijesnog razgovora te su ga optužili po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira. Sporna je bila njegova kolumna u kojoj je policajca, koji ga je kaznio zato što na stražnjem sjedalu automobila nije bio vezan, nazvao "Gorilkom". Policajci su mu na ispitivanju rekli da je pismenim putem vrijeđao službenu osobu putem svoje kolumne.

"Vozači u Karlovcu toga policajca zovu 'Gorilko'"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ispitivanja Škrtić je uhićen i doveden na privremeno zadržavanje. Iz ćelije u kojoj je proveo dva sata u marici su ga prevezli istražnom sucu u Jastrebarsko. Škrtić tvrdi kako nije on smislio naziv "Gorilko", koji je koristio u kolumni, već da toga policajca tako zovu ljudi u Karlovcu. Na saslušanju kod suca su dva policijska svjedoka tvrdila kako nemaju saznanja da netko policajca Darko Novosela zove "Gorilko".

U kolumni zbog koje će Škrtiću danas biti izrečena kazna, opisao je kako ga je policajac kaznio sa 500 kuna zbog toga što se nije vezao na zadnjem sjedalu. "Dotični gospodin imenom Darko Novosel (broj značke 13954 da ne bi se netko drugi s možda istim imenom i prezimenom prepoznao), jako dobro poznat karlovačkim vozačima, pješacima, invalidima, staricama i drugima pod odlično dobro pogođenom nadimku GORILKO, što su mu nadjenuli karlovački vozači, pokazao je još jednom da je frustrirana budaletina", napisao je tada Škrtić te dodao kako to nije napisao da bi vrijeđao službenu osobu, nego da bi tog policajca opisao kao osobu Darka Novosela, "jer njegov bahatluk koji provodi po Karlovcu je prevršio svaku mjeru".

Domagoj Škrtić neće danas biti na izricanju presude, jer mu je odvjetnik rekao da to nije potrebno pa će visinu kazne znati u ponedjeljak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara