"Izručenje košarkaša Kovačevića SAD-u moglo bi urušiti srpski pravni sustav"

"Izručenje košarkaša Kovačevića SAD-u moglo bi urušiti srpski pravni sustav"

KOŠARKAŠ Miladin Kovačević (21) za kojim je raspisana Interpolova tjeralica u 180 zemalja svijeta, neće se dobrovoljno vratiti u SAD, izjavio je danas njegov odvjetnik Veselin Cerović. Po Cerovićevim riječima, Kovačević se neće dobrovoljno vratiti u SAD "zbog svih neugodnosti koje je doživio u pritvoru i jer ne vjeruje u pravedno suđenje" u toj zemlji.

Cerović je demantirao tvrdnje srpskih medija po kojima Kovačevićeva obitelj pregovara s američkim veleposlanstvom u Beogradu , te tvrdi da pregovori nisu potrebni jer se treba poštovati domaće pravo koje zabranjuje izručenje.

"U suprotnom, to bi bio opasan presedan koji bi urušio srpski pravni sustav. Jedino pravno rješenje jest da se Miladinu Kovačeviću, ukoliko ima kaznene odgovornosti, sudi u Srbiji, pod uvjetom da američko pravosuđe ustupi predmet našem tužiteljstvu", rekao je Cerović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačević je optužen da je u svibnju  pretukao Amerikanca Bryana Steinhauera, koji je od tada u komi. Nakon što je izašao iz pritvora plativši jamčevinu od sto tisuća dolara, napustio je SAD uz pomoć privremene putovnice koju je dobio u srpskom konzulatu.

D.M.
Foto: Interpol

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara