Izvanredna skupština INA-e 29. listopada?

IZVANREDNA glavna skupština Ine, na kojoj bi trebao biti imenovan i novi Nadzorni odbor, trebala bi se, kako se neslužbeno doznaje, održati 29. listopada.

Vlada je, naime, kako je priopćio Ured za odnose s javnošću nakon današnjeg zatvorenog dijela sjednice "ovlastila ministra gospodarstva Ljubu Jurčića da u ime Vlade RH, na sjednici izvanredne glavne skupštine INE, glasuje po točkama dnevnog reda".

U tom se priopćenju ne spominje kada bi se skupština održala, niti njezin dnevni red.

No, neslužbeno se doznaje da su na dnevnom redu izmjene Statuta Ine i imenovanje Nadzornog odbora.

Nadzorni odbor Ine imat će sedam članova, od kojih četiri predlaže Vlada, a to bi, po neslužbenim informacijama, trebali biti Slavko Linić, potpredsjednik Vlade, Željko Pecek, ministar obrta, malog i srednjeg poduzetništva, Damir Kuštrak, zamjenik ministra financija, te Christian Panjol Tuflija, pomoćnik ministra gospodarstva.

Dva člana NO Ine imenuje strateški partner, MOL, a sedmi član je predstavnik Ininih zaposlenika.

I u sadašnjem NO Ine su Linić i Kuštrak, Pecek bi zamijenio svog stranačkog kolegu Božidara Pankretića, a pomoćnika ministra gospodarstva Romana Notu zamijenio bi drugi pomoćnik - Panjol Tuflija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nadležnosti NO je i imenovanje Uprave Ine, a neslužbene informacije govore da će na njenom čelu i dalje ostati Tomislav Dragičević.

I Uprava bi se, kao i NO, trebala sastojati od sedam članova, od kojih bi pet bilo s hrvatske strane, a dva bi imenovao MOL.

Prije održavanja skupštine i prije samog završetka financijske transakcije prodaje 25 posto plus jedne dionice Ine mađarskom MOL-u potrebno je mišljenje Vijeća za zaštitu tržištnog natjecanja, čije pak članove treba imenovati Hrvatski sabor.

Procedura imenovanja peteročlanog Vijeća traje već neko vrijeme.

Hrvatska je Vlada, naime, početkom listopada predložila da se za predsjednicu Vijeća imenuje Olgica Spevec, a za članove Mirna Pavletić Župić i Nikola Popović. Danas je pak predložila i ostala dva člana, Vesnu Podlipec i Čedu Žica.
Prijedlog tih imenovanja još treba prihvatiti Sabor, a to treba učiniti danas, najkasnije sutra, jer bi sutra trebao biti raspušten.

Hrvatska je Vlada ugovor s mađarskom naftnom kompanijom MOL o prodaji 25 posto plus jedne dionice INE potpisala 17. srpnja, a za taj paket dionica MOL treba platiti 505 milijuna dolara.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara