Petrov i Karamarko na Markovu trgu: Jedan u Vladi, drugi u Saboru, obojica bježe od novinara

Petrov i Karamarko na Markovu trgu: Jedan u Vladi, drugi u Saboru, obojica bježe od novinara

Foto: FAH

OD JUTRA vrlo živo na Markovu trgu.

Iako još nije potvrđeno da će se doista potpredsjednici Tomislav Karamarko i Božo Petrov naći na kavi s premijerom Tihomirom Oreškovićem, njih dvojica već su od jutra na Gornjem gradu. No na različitim stranama.

I dok je Karamarko stigao na sastanak takozvane Domoljubne koalicije u Sabor, Božo Petrov ušao je u Vladu razgovarajući na mobitel pa novinari nisu uspjeli saznati kakvi su mu planovi. No, u Vladu su pristigli i neki ministri. Kako je novinarima rekao ministar graditeljstva Lovro Kuščević, stigli su zbog sastanka Povjerenstva za strateške projekte RH.

"Vlada radi, radimo na realizaciji strateških projekata ". U Banske dvore stigao je i ravnatelj Duudija Tomislav Boban. Kuščević kaže da će razgovarati o strateškim projektima ne o tvrtkama koje će se prodavati.

"Upravo sad raspravljamo, mislim da imamo 30-ak tih projekata, gdje su problemi pri realizaciji...." Kuščević nije htio ulaziti u najavljenu kavu premijera i dvojice potpredsjednika, a na pitanje može li Tihomir Orešković pomiriti Karamarka i Petrova ustvrdio kako je sve moguće.

Svi šute

Nakon sastanka nije bilo službenih izjava. Bavili smo se točkama dnevnog reda koje nam dolaze, kratko je u prolazu rekao novinarima Ladislav Ilčić (Hrast).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije htio otkriti je li se na sastanku razgovaralo o kandidatima za suce Ustavnog suda. Pitajte predsjednika, uzvratio je novinarima.

Na sastanku Koalicije bio je i prvi potpredsjednik Vlade, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, no nije davao izjave novinarima.

Petrov bježao od novinara

U Vladu je danas stigao i šef MOST-a Božo Petov, ali je pobjegao od novinara te nije htio davati nikakve izjave.

Podsjetimo, premijer Orešković najavio je da će danas s Karamarkom i Petrovom popiti kavu i pokušati smiriti tenzije. "Malo ćemo sjesti i razgovarati. Mi imamo zajedničke ciljeve", kazao je jučer Orešković.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara