IZVANREDNO PRIOPĆENJE Varaždinska policija priznala primjenu sile na tinejdžeru, dvaput je pozvana Hitna

IZVANREDNO PRIOPĆENJE Varaždinska policija priznala primjenu sile na tinejdžeru, dvaput je pozvana Hitna

Foto: Google Street View

17-GODIŠNJI mladić iz Svibovca kod Varaždina prekjučer je otišao na varaždinsku policiju prijaviti narušavanje javnog reda i mira. Međutim, kad je njegova majka po sina otišla u varaždinsku policijsku postaju, tamo ga je, tvrdi ona, zatekla pretučenog i u lisicama. Nakon toga, policija mu je i pretresla kuću.

>> Tinejdžer ušao u varaždinsku policiju napraviti prijavu, završio pretučen u bolnici


Dvaput primijenjena sredstva prisile

Iz varaždinske policije su objavili izvanredno priopćenje. Prenosimo ga u cijelosti:

"Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u ovom su slučaju obavili obavijesne razgovore sa 17-godišnjakom vezano uz narušavanje javnog reda i mira u kojima je sudjelovao. Sve radnje koje je policija poduzimala prema maloljetniku provedene su sukladno važećim propisima i uz nazočnost svih osoba koje zakon uvjetuje kad je u pitanju postupanje prema maloljetnoj osobi.

Maloljetnik tijekom policijskog postupanja nije ni na koji način ozlijeđen, što potvrđuje i medicinska dokumentacija liječničke ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Varaždinske županije, koja je u dva navrata i pozivana u Policijsku postaju Varaždin jer su prema maloljetniku uporabljena sredstva prisile.

Također, nadležne službe za zakonitost postupanja utvrdile su da su sredstva prisile uporabljena zakonito i opravdano te da nije bilo propusta u postupanju policijskih službenika što je potvrđeno i uvidom u video nadzor prostorije u kojoj su sredstva prisile uporabljena, kao i drugih prostorija u kojima je 17-godišnjak boravio u Policijskoj postaji Varaždin.

U tijeku je provođenje policijskih izvida zbog utvrđivanja svih okolnosti vezanih uz kaznena djela prijetnje, prisile prema službenoj osobi i drugih kaznenih djela za koje postoji sumnja da su počinjena na štetu policijskih službenika", javljaju iz varaždinske policije.

"Pretučen na mrtvo ime"

"Dijete nam je pretučeno na mrtvo ime, izbijen mu je i zub i ima niz drugih ozljeda, osobito po glavi", rekla je majka 17-godišnjaka za Varaždinske vijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodala je kako joj je sin u petak navečer bio u jednom od varaždinskih kafića, ali kako nisu bili pod utjecajem alkohola.

"Netko ih je u jednom trenutku napao i baš je moj sin otišao sve prijaviti na policiju. I sve je bilo u redu jer su vidjeli da je dijete trijezno i da nije bilo krivo, već je napadnut od huligana, što je stavljeno u zapisnik. Nakon toga, policija me tijekom noći obavijestila da dođem po njega, naglašavajući da je sve u redu. Međutim, kada sam došla, zatekla sam sina u lisicama, svog pretučenog na mrtvo ime. Krv je bacao van pa je intervenirala i hitna pomoć", rekla je mladićeva majka. Sumnja kako joj je sin ozljede zadobio u policijskoj postaji.

Sin joj je rekao kako je u postaju došao neozlijeđen.

"Nemojte biti smiješni"

Društvenim mrežama počelo je kružiti ime policajca koji je navodno pretukao 17-godišnjaka. Razgovarali smo i s njim.

"Nemam što komentirati. Ako imate što za reći, možete se obratiti PU varaždinskoj. Gledajte, nemam što izjavljivati dok ne bude sve gotovo. Istina će se saznati i zna se točno što je bilo nakon toga", rekao nam je policajac.

Izravno smo ga upitali je li pretukao tog mladića.

"Molim? Nemojte biti smiješni. Gospodine, radim 27 godina u policiji", glasio je odgovor policajca.

Upitali smo ga je li istina da mu je mladić prijetio.

"Neću sad komentirati, kad sve završi, sve će se saznati i znat će se prava istina", rekao je policajac u razgovoru za Index.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara