Izvješće državnog operativnog centra MUP-a o požarima

VEĆI dio požara kod Ličkog Osika, na području Vrebac, Mogorić, koji je planuo prije desetak dana, 14. kolovoza, od sinoć od 21 sat je pod nadzorom gasitelja, dok je na manjem dijelu požarišta, koji se nalazi u miniranom području požar i dalje aktivan, izvijestio je jutros Državni vatrogasni operativni centar MUP-a u Divuljama.

Izgorjelo je oko 1.200 hektara trave, niskog raslinja i makije.

Požar kod Lišana Ostrovičkih, na zadarskom području, koji je dojavljen jučer oko 13,36 sati, lokaliziran je jučer u 17 sati te je spriječeno njegovo daljnje širenje. Požarom je zahvaćeno oko 24 hektara mješovitog raslinja, a gasitelji saniraju rubne dijelove požarišta.

Požar kod mjesta Popovići, na zadarskom području, koji je dojavljen jučer u 15,17 sati, ugašen je sinoć u 22 sata. Vatrom je bila zahvaćena površina od oko 7 hektara trave, niskog raslinja i smreke.

Požar kod mjesta Kakanj, na šibenskom području, koji je dojavljen jučer 11,15 sati, lokaliziran je sinoć u 19 sati, a dežurstvo na požarištu je u tijeku. Požarom su zahvaćene dvije odvojene lokacije a do sada je ukupno izgorjelo oko 22,5 hektara trave, niskog raslinja i makije.

Požar mjesta Zečevo, također na šibenskom području, za koji je dojavljeno jučer u 11,35 sati, ugašen je jučer u 18 sati. Izgorjelo je oko 12 hektar mješovitog raslinja.

Požar kod mjesta Selnice, u Varaždinskoj županiji, koji je planuo u subotu, pod nadzorom je gasitelja od sinoć u 21 sat. Vatrom je zahvaćeno oko 15 hektara trave i mješovitog raslinja.

Požar na predjelu Labin/Koromačno (općina Raša), u Istarskoj županiji, koji je dojavljen jučer u 14,10 sati, ugašen je jučer oko 18,30 sati.

Izgorjelo je oko 4,5 hektara bjelogorične i crnogorične šume te makije. Uzrok požara je udar groma.

Jučer se ponovno razgorio požar na smetlištu Lazarevac kod Vrbovca, u Zagrebačkoj županiji. Vatra je ugašena sinoć oko 22,30 sata, a o svemu je izvješteno Komunalno poduzeće koje bi trebalo sanirati požarište i zatrpati ga zemljom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara