IZVJEŠĆE FAO-A: S PROBLEMOM NESTAŠICE HRANE SUOČENO 38 ZEMALJATrideset i osam zemalja, od kojih 24 afričke, suočeno je s problemom velike nestašice hrane, kaže se u izvješću što ga je u ponedjeljak objavila UN-ova organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO).L

U velikom broju spomenutih zemalja stanje je pogoršano zbog pandemije AIDS-a, kaže se u izvješću. Od 38 zemalja u kojima vlada velika nestašica hrane, 24 su afričke, sedam je azijskih, pet latinoameričkih i dvije su europske. Nestašice hrane mogu biti povezane s klimatskim nepogodnostima, poput suše, no i sa sukobima u tim zemljama ili njihovim posljedicama, kaže se u izvješću FAO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stanovnici većeg broja afričkih zemalja žrtve su uzastopnih suša od 2002. Broj osoba kojima je potrebna pomoć u hrani u porastu je u Zimbabveu, Angoli i u Malaviju.

Izvješće za Aziju ističe deset zemalja pogođenih ptičjom gripom. Od europskih zemalja u izvješću FAO-a navode se Čečenija u kojoj je problem nestašice hrane posljedica sukoba te Srbija i Crna Gora, u kojoj je to posljedica velikog broja izbjeglica.

(Hina) xmh ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara