Izvješće o "slučaju Imostroj": Nema kažnjiva djela

Izvješće o "slučaju Imostroj": Nema kažnjiva djela
U IZVJEŠĆU Državnog odvjetništva o "slučaju Imostroj" nema osnova kažnjiva djela, neslužbeno se doznaje u utorak navečer iz Banskih dvora od izvora koji je želio ostati neimenovan.

Ostale pojedinosti tog izvješća, koje je trebalo utvrditi navodnu upletenost ministra vanjskih poslova Miomira Žužula u otpis Vladinih dugova spomenutoj tvrtki, taj izvor nije želio iznositi.

O pojedinostima izvješća glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića nije želio govoriti ni Vladin glasnogovornik Ratko Maček, nego je samo potvrdio da je Izvješće stiglo u Vladu koja će, po dostupnim informacijama, o njemu raspravljati najvjerojatnije tek u srijedu navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Državno odvjetništvo ispitivalo je zakonitost postupka stečaja Imostroja slijedom navoda u tisku i zahtjeva ministra Žužula.

Iako u Banskim dvorima to nisu službeno potvrdili, očekuje se da će se Vlada tom prilikom očitovati i o zahtjevu oporbenih stranaka SDP-a, HSS-a i HNS-a da Hrvatski sabor izglasuje nepovjerenje ministru Žužulu. Oporba ga tereti za korupciju i sukob interesa, t.j. za upletenost u aferu s Imostrojem, ali i s Bechtelom te za utaju poreza.

Vlada se o oporbenu zahtjevu mora očitovati u roku osam dana nakon dana kako je njezin zahtjev za Žužulovim opozivom uvršten u dnevni red tekuće sjednice Hrvatskog sabora.

Kako je taj zahtjev u dnevni red uvršten prošle srijede, osmi dan istječe u četvrtak.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara