Izvor iz HDZ-a: Stier danas podnosi ostavku

Izvor iz HDZ-a: Stier danas podnosi ostavku

Foto: FaH

NAKON što se Andrej Plenković uspio održati u premijerskoj fotelji zahvaljujući rukama HNS-ovaca u Saboru, sve su glasnija šuškanja o ostavci Davora Ive Stiera koji pripada ultrakonzervativnoj struji HDZ-a kojoj je koalicija s liberalnim HNS-om sasvim neprihvatljiva.

>> Hasanbegović nije sretan: Ovo je negacija svega za što se Stier zalagao


Stier na "Hodu za život", Štromar na Zagreb Prideu

 
Razliku između Stiera i novog HDZ-ova koalicijskog partnera HNS-a najbolje ilustrira podatak da je Plenkovićev potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova nedavno sudjelovao u "Hodu za život", povorci ekstremnih katolika koji žele zabraniti pobačaj, dok je proteklog vikenda na Zagreb Prideu, povorci za prava homoseksualnih osoba, sudjelovao novi potpredsjednik vlade Predrag Štromar.

O Stieru se tijekom vikenda pisalo kako je navodno odmah po dogovoru HNS-a i HDZ-a kuvertirao ostavku, pa ju je povukao. Ali znakovito je to da je odmah nakon spašavanja Plenkovićeve vlade u Saboru glasovima HNS-ovih zastupnika reagirao i Zlatko Hasanbegović, jedan od predvodnika ekstremne desnice u Saboru, ustvrdivši kako je dogovor HDZ-a i HNS-a "negacija svega za što se Stier zalagao".

Kako Index doznaje od pouzdanog izvora iz HDZ-a, Stier bi danas zaista trebao najaviti kako podnosi ostavku, a u Ministarstvu vanjskih poslova još ne znaju kad bi se još uvijek aktualni ministar vanjskih poslova trebao obratiti javnosti. U svakom slučaju, nema sumnje da u vrhu vlade "kuha" zbog koalicije HDZ-a i HNS-a, stranaka koje su godinama bile najžešći protivnici na političkoj sceni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara