J. Kosor o HDZ-ovom socijalnom programu

ZAMJENICA predsjednika HDZa Jadranka Kosor govoreći danas na konferenciji za novinare o socijalnoj problematici navela je da se treba vratiti ustavnim načelima prema kojima država mora štititi obitelj, mlade i majke jer je demografska obnova prvorazredno strateško i nacionalno pitanje.

Najavila je da HDZ namjerava vratiti porodiljne naknade na razinu prije 2000. i to nezaposlenim majkama s 900 na 1600 kuna, a zaposlenim s 1600 na 2500. U tom kontekstu vrhuncem cinizma smatra najave iz SDP-a da će povećati porodiljne naknade, jer su, navela je, protekle tri godine zajedno s HSS-om to uporno odbijali učiniti. "Tvrdili su da za to nema novca. Novac su dobivale razne udruge, ali za udrugu višečlanih obitelji nije izdvojeno ni lipe", tvrdi Kosor. Dodala je da će HDZ poticati izgradnju dječjih vrtića i jaslica, mladim obiteljima omogućiti subvencioniranje kamate na stambene kredite, dok će se obiteljima s osmoro i više djece osigurati besplatni školski udžbenici.

Izmijenit ćemo zakon o posredovanju pri zapošljavanju kako majke male djece ne bi morale putovati 80 kilometara ili sat i pol do posla da ga ne bi izgubile, kazala je Kosor.

Studentima će biti vraćen doplatak i poboljšat će se kvaliteta studiranja. Najavila je kvalitetniju prevenciju zloporabe droge te izmjenu Kaznenog zakona koji se na to odnosi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navela je da je HDZ pripremio novi zakon o braniteljima i kategorički otklonila svaku mogućnost smanjenja njihovih prava.

Umirovljenicima će biti omogućene povlastice u željezničkom prometu i u javnom gradskom prijevozu, a rtv pretplata bit će

ukinuta onima s najnižom mirovinom.

Odgovarajući na novinarski upit o korupciji u umirovljeničkim domovima Kosor je rekla da bi oni kojima se dokaže zloporaba morali biti rigorozno kažnjeni.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara