J. Kosor o šatorašicama: Tužno je da se oni koji stoje iza ovog skrivaju iza dvije žene

J. Kosor o šatorašicama: Tužno je da se oni koji stoje iza ovog skrivaju iza dvije žene

Foto: FAH

BIVŠA premijerka Jadranka Kosor u razgovoru za Index komentirala je prijavu šatorašica protiv nje rekavši kako je vrlo jasno za koga rade osobe koje su protiv nje podigle kaznenu prijavu.

"Da se ne radi o izborima odmahnula bih rukom, a skrivati se iza dvije žene je nedostojno svakog muškarca. Nakon toliko godina su našli govoriti o ovome što je jasni pokazatelj da je to najobičniji predizborni trik i manipulacija. Kasnije ću odlučiti o pravnim postupcima jer time uznemiravaju moju obitelj i mene", rekla je Kosor.

Na upit što misli zašto su uopće krenuli sad napadi na nju, Kosor je rekla kako je ovo s jedne strane dobar pokazatelj, dodavši istovremeno da je i "jako tužno da od svih koji stoje iza toga da su pronašli dvije žene da nastupaju u javnosti".

"Upravo sam ja dala braniteljima još godinu da se prijave"

Nadodala je i kako je ona za vrijeme mandata ostvarila sve ciljeve branitelja te da nakon Zakona o braniteljima iz 2001. više nitko nije mogao tražiti status na račun PTSP-a.

"Upravo sam ja kasnije izmjenama statusa dodala još godinu dana rok da prijave PTSP pa su i tada bili napadi na mene da ću time generirati nove branitelje. Iako valja napomenuti kako je od donošenje Zakona 2001. prošlo već 10 godina od rata", zaključila je Kosor.

Optužile ju za samoubojstva branitelja

Podsjetimo, dvije šatorašice umirovljena poručnica Zorica Gregorić i udovica branitelja koji je počinio suicid Tanja Polić Marković bivšu premijerku Jadranku Kosor prijavile su DORH-u za veleizdaju i zloporabu položaja.

Kaznenu prijavu podigle su protiv nje jer je optužuju za veleizdaju te zlouporabu položaja i ovlasti zbog Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihove obitelji iz 2004. zbog čega je tvrde, 36.000 branitelja ostalo bez statusa i počinilo samoubojstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara