"Ja nisam Hillary Clinton"

"Ja nisam Hillary Clinton"

ARGENTINSKA prva dama, te kandidatkinja na predsjedničkim izborima koji će se u studenom održati u Argentini, odbila je usporedbe s bivšom prvom damom SAD-a, predsjedničkom kandidatkinjom demokrata, objavio je Reuters.

Iako obje polažu nade da će naslijediti svoje muževe na predsjedničkim pozicijama, obje su pravnice koje su svoje muževe upoznale na fakultetima, za Cristinu Fernandez de Kirchner ovdje prestaju usporedbe.

"Hillary se uspjela nametnuti kao politički relevantna osoba zbog činjenice da joj je muž bio američki predsjednik. Nije bila politički aktivna prije toga, što kod mene nije slučaj", izjavila je prva dama Argentine, u Meksiku, dodavši kako njena politička karijera u Argentini traje već 30-ak godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se nagađalo da će korupcijske afere argentinske vlade, inflacija, kao i nestašica energije naškoditi popularnosti senatorice Fernandez de Kirchner, njena popularnost je i dalje iznad 40 posto.

Ankete o popularnosti vodećih argentinskih novina Clarin pokazuju da se popularnost prve dame kreće između 44 i 48 posto, dok njeni najozbiljniji protivnici mogu računati na podršku od osam do 18 posto građana.

Ma.N.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara