Jabuku mu doveli iza leđa: Šprajc više nije izvršni urednik središnjeg Dnevnika HTV-a

Screenshot: HRT

ZORAN ŠPRAJC zahvalio se na mandatu izvršnog urednika središnjeg Dnevnika HTV-a. Potvrdila je to za Index glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin kazavši nam također kako Šprajcova ostavka neće utjecati na sam program niti će se ona primijetiti izvana. Odnosno, kao što nam je i sam Šprajc potvrdio, on će i dalje obavljati svoj urednički dio posla, ali "ne želi odgovarati za nešto s čime nema nikakve veze" - odnosno za kadroviranje.  

> Ivan Jabuka postao novi voditelj i urednik Dnevnika na HTV-u

Urednički kolegiji središnjeg Dnevnika, naime, jutros je doznao vijest o kadrovskim izmjenama u emisiji, odnosno o dolasku Ivana Jabuke na mjesto trećeg urednika središnjeg Dnevnika, a u podne su o tome i službeno obaviješteni.

Odluke o kadrovskim izmjenama na HTV-u donosi v.d. urednik Informativnog programa Renato Kunić iako upućeniji tvrde kako on samo izvršava direktive v.d. ravnatelja HTV-a Mislava Stipića. No, Šprajcu očito ne odgovara da ga se kao izvršnog urednika središnjeg Dnevnika HTV-a zaobilazi prilikom donošenja takvih odluka.

Još dok se špekuliralo o dolasku Mislava Togonala na mjesto urednika središnjeg Dnevnika HTV-a, Zoran Šprajc kazao je kako on u tom slučaju odlazi. Međutim, kako nam je u današnjem razgovoru ustvrdio, nema ništa protiv kolege Ivana Jabuke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara