Jači potres na granici Hrvatske i BiH, tresla se Dalmacija!

Jači potres na granici Hrvatske i BiH, tresla se Dalmacija!

Foto: EMSC

JAČI potres zatresao je jutros granično područje Hrvatske i BiH. Njegova magnituda je iznosila čak 4.9 po Richteru. Potres je bio na dubini od 2 kilometra, 108 kilometara od Sarajeva i 39 kilometara od Splita.

Potres se osjetio diljem Dalmacije, a čitatelji nam javljaju kako se jako treslo u Splitu.

"Jutros, 18. studenoga, 2013. u 08 sati i 58 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom 15-ak km južno od Livna, blizu granice sa RH. Magnituda potresa iznosila je 4.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VII (sedam) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice. Potres se u Hrvatskoj osjetio diljem Dalmacije, u okolici Sinja, Splita, do Hvara i Metkovića. Obzirom na jačinu, u epicentralnom području moguće su materijalne štete.", izvijestio je hrvatski Seizmološki zavod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reakcije čitatelja:

"Jutros u devet sati osjetio se jak potres na području Omiša i Dugog Rata, trajao je 20 sekundi i bilo je poprilično neugodno, dosta ljudi je izletilo van iz zgrada i kafića, za sada nema materijalne štete vidljive, ali ovo je već drugi ili treći potres u nizu u zadnje vrijeme... Zbog velikih klizišta u našim mjestima ovo more predstavljati veliki problem i moguću katastrofu."

"da...točno u 09.00 osjetio se i u Zadru (Poluotok)"

"I na području Borika smo osjetili potres, ali lagano se treslo"
 

> Ako ste osjetili potres javite nam na kontakt@index.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara