Jacko oslobođen optužbi; stručnjaci predviđaju uspješan nastavak karijere

"KRALJ POPA" Michael Jackson oslobođen je optužbi da je seksualno zlostavljao 13-godišnjeg dječaka na ranču Neverland u veljači ili ožujku 2003., davao mu alkohol te se urotio da zadrži dječakovu obitelj kako bi ih prisilio da opovrgnu optužbe o njegovim sklonostima.

Porota je na sudu u Los Angelesu donijela odluku o Jacksonovom slučaju oko 22h, a pred prepunom sudnicom, sucem i kontroverznim pjevačem pročitana je oko 23:20. Prilikom čitanja presude Jackson je brisao suze maramicom.

Ispred sudnice bilo je okupljeno na stotine Jacksonovih fanova, koji su histerično proslavili vijest o oslobađanju njihovog idola od svih optužbi.

Nedugo nakon izricanja presude, pjevač je okružen svojim tjelohraniteljima bez riječi napustio sud, a izraz njegovog lica nije odavao nikakve emocije. Prije ulaska u automobil nekoliko je puta ipak uspio mahnuti svojim obožavateljima, koji su glasno slavili.

Suđenje Jacksonu započelo je u veljači a završeno je 3. lipnja. Na sudu je svoj iskaz dalo više od stotinu svjedoka, uključujući navodno zlostavljanog dječaka Gavina Arviza i njegovu majku Janet.

Jedan od svjedoka bio je i mladi glumac Culkin Macaulay, koji je ustvrdio da ga pjevač nije zlostavljao.

Stručnjaci glazbene industrije vjeruju u povratak Michaela Jacksona

Stručnjaci britanske industrije pop glazbe predviđaju da će Michael Jackson nakon oslobođenje od optužbi za zlostavljanje djece uspješno vratiti na scenu i oživiti svoju karijeru.

Jackson može publicitet koji prati suđenje iskoristiti da ponovno oživi svoju glazbenu karijeru i vrati krunu kralja pop glazbe, predvidjelo je više stručnjaka za glazbenu industriju.

"Ovo suđenje može biti prekretnica za Jacksona i dovesti do njegovog ponovnog uspona", rekao je Gennaro Castaldo, glasnogovornik lanca trgovina glazbom HMV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jacksonu je pružena golema druga prilika da razmisli o svom životu i smjeru u kojem želi ići kao umjetnik i performer", rekao je Castaldo.

Drugi stručnjaci sugeriraju da bi Jackson mogao ostvariti povratak na scenu ako uspije publiku uvjeriti da se usredotoči na njegovu glazbu umjesto na njegov bizaran osobni život.

Antonio Reid, predsjednik i izvršni direktor američke tvrtke Island Def Jam kaže "On može imati uspjeha. Rekao bih da mora samo raditi odličnu glazbu i usredotočiti se samo na to, te praviti odlične nastupe u živo".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara