Jacksonov liječnik gubi dozvolu za prakticiranje medicine?

Tekst: F.M.
Foto: AFP


GOTOVO godinu dana nakon što ga je smrt pacijenta Michaela Jacksona od anonimnog liječnika pretvorila u zloglasnu ličnost, Conrad Murray vraća se na sud, na prvo ročište, na kojemu će biti utvrđeno hoće li ići na suđenje i što će moći raditi u međuvremenu.

Prvo na dnevnom redu bit će pitanje oko toga može li Murray zadržati svoju dozvolu za prakticiranje medicine u Kaliforniji. Od Jacksonove smrti nije radio kao liječnik u toj saveznoj državi, ali njegov odvjetnik Ed Chernoff rekao je da bi gubitak dozvole mogao imati domino efekt na Murrayevu praksu u Teksasu i Nevadi.

Chernoff je u dokumentima koje je predao sudu u petak naveo kako su se Teksas i Nevada dogovorili da Murrayu dopuste bavljenje medicinom sve dok poštuje sudsku zabranu propisivanja anestetika kao što je propofol, anestetik koji je ubio Jacksona.

Jackson je umro 25. lipnja 2009. godine, nakon što mu je Murray dao smrtonosnu dozu propofola, navodi tužiteljstvo. Murray će se vjerojatno braniti tezom da je Jackson lijek uzeo sam, nakon što je liječnik otišao iz sobe da bi obavio telefonski razgovor.

Jacksonova obitelj dosad je bila prisutna na svim ročištima na kojima se Murray pojavljivao. Liječnik i dalje ima ordinacije u Houstonu i Las Vegasu. Prošli mjesec je došao na naslovnice kad je stabilizirao ženu koja je na letu iz Houstona pala u nesvijest.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara