Jadranka Kosor osuđuje isticanje četničkih simbola u Borovu

PREDSJEDNIČKI kandidatkinja i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor "najoštrije" je osudila veličanje poražene četničke ideologije jučer u Borovu i pozvala nadležne institucije da kazne počinitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Riječ je o potpuno neprihvatljivom ponašanju onih koji se, očito, nisu pomirili s činjenicom da je hrvatska država stvarnost, koju moraju prihvatiti. Kao potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica hrvatskih branitelja pozivam sve nadležne institucije hrvatske države da u skladu sa svojim ovlastima i zakonskim propisima najhitnije i najoštrije kazne počinitelje ovog nedopustivog ponašanja", kaže se u večerašnjem priopćenju Jadranke Kosor.

Vukovarska policija je jučer, prilikom proslave Badnjaka po julijanskom kalendaru, ispred općinske zgrade u Borovu pokraj Vukovara zatekla tri mlađe punoljetne osobe, koje su razvile trobojnu zastavu s dvoglavim orlom i četiri ćirilična "S". Prethodno su u pojedinim vozilima u koloni automobila također uočene zastave s dvoglavim orlom, te osoba sa šajkačom s četničkom kokardom, a jedna i s kapom bivše JNA. Policija je prekršajne prijave podnijela protiv četiri osobe.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara