Jadranka, lažeš! Mi smo platili popis stanovništva!

Foto: Nina Đurđević / Cropix

"DRŽAVNI zavod za statistiku trebao je prvo podatke dostaviti Vladi pa tek onda obavijestiti javnost. Vlada je popis stanovništva i platila".

Popis stanovništva: Ima nas kao i prije deset godina

Uvrijeđena Kosor: Mi smo platili popis stanovništva pa su prvo nama trebali pokazati rezultate

Ova izjava danas je izašla iz usta Jadranke Kosor. Hrvatsku premijerku novinari su zamolili da prokomentira preliminarne rezultate popisivanja, koje je DZS iznio na konferenciji za novinare, ali Kosorica je uvrijeđenim tonom odbila svaki razgovor o toj temi.

Netko mora objasniti premijerki što je državni proračun

Popis stanovništva je, za one koji ne znaju, koštao 175 milijuna kuna i plaćen je iz državnog proračuna. Sredstva iz državnog proračuna, kao što mu i samo ime govori, nisu u vlasništvu hrvatske vlade, već hrvatske države, odnosno njenih građana. No, premijerka očito toga nije svjesna.

Uistinu je tragično da Jadranki Kosor u osam godina koliko je članica Vlade (najprije kao ministrica, a zatim i kao premijerka) nitko nije objasnio da državni proračun nije privatno vlasništvo nje i njenog kabineta. Da Vlada samo raspolaže zajedničkim sredstvima svih građana Republike Hrvatske.

Kosor je svoju zabludu već jednom dala naslutiti, kada je braniteljima odrješito poručila da im je ona "dala respektabilne mirovine". No, tada je to moglo proći kao gaf. Sada se već pretvara u pravilo.

I Sanader je mislio da je državni novac njegovo vlasništvo

S druge strane, njen prethodnik i politički mentor Ivo Sanader državni je novac također doživljavao kao privatnu svojinu, na koju pravo polažu samo on, njegovi jataci i njegova stranka. Očito Kosorica nije shvatila da je bio u krivu čak ni nakon što je završio iza rešetaka.

Začuđujuće je, doduše, da se Kosor tako rastrošno razbacuje novcem iz državnog proračuna, ukoliko doista smatra da joj taj novac pripada. Svi znamo da premijerka u privatnom životu pazi na svaku kunu. Toliko je štedljiva da je čak i stan uspjela kupiti za nevjerojatnih 123 eura po kvadratu!

Da je toliko pazila i na državne pare, gospodarsku krizu bi već odavno prebrodili.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara