Jadranka Šešelj: Zgrožena sam izmišljotinama da Vojislav iz Haaga naređuje ubojstvo

Tekst: L.J.
Foto: Ilustracija (AFP)

SUPRUGA lidera Srpske radikalne stranka (SRS) Jadranka Šešelj nazvala je "monstruoznim izmišljotinama" informacije da je njezin suprug Vojislav naručio ubojstvo Tomislava Nikolića, kao i da je ona taj zahtjev prenijela Luki Bojoviću.

> Vojislav Šešelj iz Haaga angažirao "zemunce" da likvidiraju Tomislava Nikolića

"Luku Bojovića ne poznajem, nikad ga nisam vidjela! Vjerujem da ga ni Vojislav ne poznaje. O Luki Bojoviću znam ono što sam pročitala u novinama, da je iz kriminalnog miljea i da je sin Vuka Bojovića. Zgrožena sam i zaprepaštena time što sve ljudi mogu izmisliti! U utorak ujutro sam došla iz Haaga i ne mogu doći sebi", kazala je za Press Jadranka Šešelj.

Dodala je kako se nakon informacije u medijima da je Šešelj naručio atentat čula sa suprugom. "Ispričala sam mu što prenose mediji, a on mi je samo rekao: 'Ma pusti te gluposti!', ali sve me toliko pogodilo i uznemirilo i plašim se što nam sve ti zlikovci još mogu napraviti", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informaciju da je lider SRS-a Šešelj naredio ubojstvo lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, potvrdio je i sam Nikolić, koji je izjavio kako informacija o pripremi atentata potječe od Miloša Simovića koji ju je onda proslijedio specijalnom tužitelju. "Čak je rekao i tko je naručio atentat i ime atentatora", kazao je.

Direktor sigurnosno-informativne agencije Saša Vukadinović izjavio je kako služba provjerava informacije o atentatu na Nikolića.

Scenarij za ubojstvo Nikolića

Prema neslužbenim informacijama Blica, atentat je trebao organizirati Miloš Simović nakon što u Zagrebu ubije Sretka Kalinića, plaćenog ubojicu zemunskog klana s kojim se krio posljednjih sedam godina. Zatim je trebao ići u Beograd gdje se trebalo dogoditi ubojstvo lidera SNS-a.

Simović je ta naređenja dobio od Luke Bojovića, a atentat je navodno dogovoren prije mjesec dana. Službe su procijenile i kako uhićenjem Simovića nije isključena mogućnost likvidacije Nikolića, zbog čega se i dalje poduzimaju sigurnosne mjere. Izvor navodi i kako je prema posljednjim informacijama Luka Bojović iz Srbije pobjegao odmah poslije ranjavanja Kalinića u Zagrebu 9. lipnja i da se skriva u Južnoj Americi. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara