HAK UPOZORAVA Jaki udari vjetra otežavaju promet na autocesti A1

HAK UPOZORAVA Jaki udari vjetra otežavaju promet na autocesti A1

ZBOG jakih udara vjetra na autocesti A1 na vijaduktu Božići vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za I. i II. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, Lička magistrala (DC1) i stara cesta kroz Gorski kotar (DC3) otvorene su za sve skupine vozila, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 21,15 sati.
Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje.

Moguća poledica


Zbog niskih je temperatura moguća poledica na vlažnim dijelovima kolnika u unutrašnjosti, pa osobito oprezno treba voziti na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama u Lici: DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo-Mazin; ŽC3203 Dobroselo-Srb; ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac; te na županijskim i lokalnim cestama na području Donjeg Lapca.

Ceste zatvorene zbog vode na kolniku


Zbog vode na kolniku zatvorene su: DC36 na dionicama Blatnica-Koritinja, u Donjoj Kupčini i u mjestu Gradec Pokupski (obilazak Pisarovina-Selsko Brdo-DC36), ŽC Husje-Kobilić, ŽC5904 Korenica-Mihaljevac, ŽC3156 Žažina-Mala Gorica (na makadamskom dijelu), ŽC3275 Donje Jame-Stankovac, ŽC3231 u mjestu Šibine, most Palanjek između mjesta Palanjek i Hrastelnica, ŽC5153 Gornji Kosinj-Bakovac Kosinjski, ŽC5146 Rudinka-Donji Kosinj i ŽC3253 Košutarica-Mlaka.

Zbog vode na kolniku na županijskoj cesti ŽC1043 Obrež-Donji Dragonožec na dijelu kod kanala vozi se jednim trakom usporeno. U prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj-Rijeka i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara