Jakovčić najavio jačanje regionalizma

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić, koji je u Napulju izabran za jednog od potpredsjednika Skupštine europskih regija, najavio je danas u Puli jačanje regionalizma u središnjoj i istočnoj Europi, snažnije gospodarsko, kulturno i znanstveno povezivanje na regionalnim razinama, zatim zajedništvo višejezičnih regija Europe te veću zastupljenost žena u politici.

´Svoj utjecaj u Skupštini europskih regija iskoristit ću za promociju Hrvatske na području paneuropskih organizacija, ali i za promociju istarskih projekata budući da Istra ima snažan regionalni identitet, ne samo u Hrvatskoj, već i u Europi´, ustvrdio je župan Jakovčić na redovitoj mjesečnoj konferenciji za novinare.

Po njegovim riječima, nedvojbeno je došlo do zastoja u približavanju Hrvatske Europskoj uniji i NATO-u, no, dodao je Jakovčić, Europa bi trebala uzeti u obzir činjenicu da u Hrvatskoj postoje snažne proeuropske snage koje se mogu suprotstaviti nacionalizmima na putu do njezina članstva u Europskoj uniji. Stoga se valja boriti, dodao je, da u srcu Europe ne ostane ´crna rupa´ zbog toga što će druge zemlje s područja bivše Jugoslavije i jugo-istočne Europe preteći Hrvatsku u procesu stabilizacije i pridruživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Reagirajući na optužbe ministra zaštite okoliša i prostornog uređenja Bože Kovačevića da su sadašnji i bivši istarski župani odgovorni za neučinkovitost građevinske inspekcije, Jakovčić je kazao kako sa žaljenjem odbija te Kovačevićeve napade istaknuvši da sadašnja županijska vlast nema utjecaja na inspekcije.

´Ne želim svađu s Ministarstvom zaštite okoliša, već partnerstvo´, zaključio je istarski župan Ivan Jakovčić ustvrdivši da su građevinski inspektori iz Istre danas odbili njegov poziv da se sastanu i razgovaraju o toj temi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara