Jakovčić ruši bespravno sagrađeni vinski podrum

ISTARSKI župan i predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Ivan Jakovčić počeo je danas popodne s rušenjem objekata koje je u Sv. Jurju bespravno sagradio.

Ruši vinski podrum, septičku jamu i vodospremnik u selu Sveti Juraj, koje je od općine Grožnjan kupio 1996. godine.

Prema rješenju građevinske inspekcije, rušenje bagerom Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša zakazano je za sutra u 9 sati, no Jakovčić je to odlučio učiniti sam.

Obrativši se nazočnim predstavnicima brojnih medija, koji su došli zabilježiti početak rušenja u 17 sati, Jakovčić je rekao da pravnu državu treba poštivati i da u potpunosti shvaća potrebu da njegove nekretnine, za koje nije na vrijeme uspio ishodovati potrebne dozvole, budu prve na listi rušenja bespravno sagrađenih objekata u Istri.

Na pitanje novinara hoće li nakon svega podnijeti ostavku na mjesto župana, Jakovčić je odgovorio da neće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da će rušenje vjerojatno završiti za tjedan dana, te da je u te objekte uložio između 50 i 70 tisuća eura.

Jakovčić je još kazao da svojim političkim protivnicima poručuje kako su razni lobiji u Istri njega pokušavali politički uništiti, ali u tome nisu uspjeli, kao što ga neće uspjeti ni ekonomski uništiti. Dodao je i da će on ipak u cijelosti obnoviti selo Sveti Juraj u koje će, kako je rekao, prije ili kasnije doći živjeti.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara