Jakša Kušan podnio ostavku na članstvo u vijeću HRT-a

ČLAN Vijeća HRTa Jakša Kušan podnio je danas neopozivu ostavku na članstvo u tom tijelu, nezadovoljan, kako kaže, nemogućnošću Vijeća da utječe na promjenu stanja na HRT-u.

Kušan u ostavci upućenoj predsjedniku Vijeća Vlatku Silobrčiću ističe da više ne želi biti ´neposredni svjedok novih i sve težih razočaranja postupcima i pojavama na HRT-u´.

Svoju odluku opravdava, među ostalim, ´čvrstim osjećajem uzaludnosti daljnjeg zalaganja i uvjerenjem da je u postojećim prilikama zatvoren put pozitivnijem razvoju´.

Kušan na kraju ostavke izražava žaljenje što se ni sudjelovanjem u radu Vijeća postojeće stanje na HRT-u ne može promijeniti.

Kušan je u Vijeće HRT-a imenovan kao predstavnik Hrvatske matice iseljenika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vijeća Vlatko Silobrčić potvrdio je da je Ured Vijeća zaprimio Kušanovu ostavku.

O njoj će se, kao i o prošlotjednoj ostavci Željka Ivančevića, raspravljati na sutrašnjoj sjednici Vijeća ako za to bude vremena, kazao je Silobrčić. Dodao je da su oni formalno članovi Vijeća sve dok udruge koje su ih imenovale ne izaberu ne izaberu nove predstavnike.

Vijeće bi sutra trebalo raspravljati i o ostavkama osmero urednika HTV, koji su zatražili da ih se razriješi dužnosti zbog ´stalnih programskim razmimoilaženja i izostanka komunikacije u programskim odlukama s glavnom urednicom´.

Kako je na prošloj sjednici nekoliko članova Vijeća istaknulo da se ne može raspravljati samo o ostavkama urednika, već i o povjerenju cijeloj ekipi i glavnoj urednici Jasni Ulagi Valić, za sutra je dogovorena i rasprava o odgovornosti za cijeli program HTV-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara