JAKUŠEVČANI OSLOBOĐENI PLAĆANJA ´ČISTOĆI´ ZA SKUpljanje i odvoz smeća

Zagrebačko Gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici dalo suglasnost ´Čistoći´ da domaćinstva na području Jakuševca oslobodi plaćanja usluga sakupljanja i odvoza komunalnog otpada.

Jakuševčani su dosad plaćali 10 posto od važeće cijene, no s obzirom da se nalaze u neposrednoj blizini odlagališta otpada Jakuševac-Prudinec odlučeno je da odsada ne plaćaju usluge skupljanja i odvoza smeća.

Prihvaćeno je i izvješće o poslovanju gradskih trgovačkih društava od siječnja do rujna 2002. U tom je razdoblju u 23 gradska trgovačka društva ostvareno 2,27 milijarde kuna prihoda i 2,16 milijardi kuna rashoda. Ukupnu dobit od 132 milijuna kuna ostvarilo je 18 društava što je 23,2 posto više nego u istom razdoblju 2001., a gubitke (25 milijuna kuna ili 6,3 posto više) pet društava iz čega proizlazi da je zbirna dobit 28 posto veća nego godinu dana ranije.

Najveći gubitak je u ZET-u, 16 milijuna kuna, što je proizašlo iz primjene novog Kolektivnog ugovora i troškova za održavanje javnog gradskog prijevoza. Slijedi ´Zrinjevac´ s 4,7 milijuna kuna te ´Jarun´, ´Zagreb-film´ i ´Sljeme-Medvednica´.

Prosječna neto plaća u gradskim trgovačkim društvima je iznosila 4.437 kuna, a u zagrebačkom gospodarstvu 4.353 kune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prihvaćen je projektni program za rekonstrukciju i uređenje Kvaternikovog trga i prilaznih ulica prema idejnom rješenju autora Miroslava Genga.

Članovi Poglavarstva su razmotrili i izvješće o aktivnostima i mjerama u prometu koje će donijeti Gradska skupština. U tijeku je izrada projekta prometno-tehnološkog razvoja sustava za automatsko upravljanje prometom.

U ovoj se godini na 40-ak novih lokacija planira ´smirivanje prometa´, što uključuje i spuštanje rubnjaka za biciklističke staze.

U pripremi su lokacije za podzemne garaže u Crnatkovoj, dijelu plohe Trga maršala Tita i igrališta Cibone na Tuškancu.

Planira se i izgradnja taktilnih površina za sigurnije kretanja slijepih osoba te rekonstrukcija tri elektromotorna vlaka za prigradski promet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara