Jandroković Petrovu: Isključio sam vas pa se ne čujete

Jandroković Petrovu: Isključio sam vas pa se ne čujete
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

OPOMENOM koju je zaradio Mostov zastupnik Božo Petrov, Hrvatski sabor u četvrtak je počeo radni dan u kojem će raspraviti prijedlog da se izmjeni Zakon o doplatku za djecu koji na snagu stupa za desetak dana, 1. srpnja.

Petrov je, naime, tražio stanku u ime Kluba Mosta kako bi upozorio da se u Europskom parlamentu raspravlja o zakonu o autorskim pravima i slobodi govora.

"Isključio sam vas pa se ne čujete"

"Europska unija utemeljena je na slobodi, danas postoje zastupnici cenzure interneta", rekao je Petrov nakon čega se njegove riječi više nisu čule.

"Isključio sam vas pa se ne čujete, dobivate opomenu jer kršite Poslovnik", rekao mu je predsjednik sabora Gordan Jandroković, ponovno podsjetivši zastupnike kako se stanka može tražiti samo o točki utvrđenog dnevnog reda saborske sjednice.

"Jasno mi je zašto ne želite da se govori o društvenim mrežama", dovikivao je Petrov iz zastupničke klupe, okružen mostovcima koji su istaknuli poruku - 'Sačuvajmo slobodan internet, ne članku 13'.

"Odradili ste igrokaz, to nije korektno, imate mogućnost davanja izjava, sazivanja konferencija, ali u sabornici postoji red i pravila, i molim vas da ga se držimo", rekao je predsjednik sabora, Jandroković, zastupniku Petrovu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara