Jandroković siguran: "Nema opasnosti za vladu"

Jandroković siguran: "Nema opasnosti za vladu"

Foto: Hina

PREDSJEDNIK sabora Gordan Jandroković izjavio je kako su najbolji odgovor na SDP-ovu inicijativu za opoziv vlade jučer dali veliki Agrokorovi dobavljači, OPG-ovi i mali dobavljači, koji su kazali da su zadovoljni, te poručio kako nema opasnosti za vladu.

Jandroković je to izjavio u razgovoru za Dnevnik Nove TV dodavši kako nije zabrinut i da na tome pitanju sasvim sigurno neće pasti većina. 

Siguran kako vlada ima 78 ruku, a možda i više

"Radi se o jednoj ishitrenoj odluci u prvom redu SDP-a,"  rekao je dodavši kako je inicijativa potpuno nepotrebna. Smatra kako su se u SDP-u poveli za novinskim člancima te da nisu dovoljno promislili o onome što rade. 

Podsjetio je i da je razgovarao s Miloradom Pupovcem te dodao kako je siguran da će 78 glasova u Hrvatskom saboru, a možda i koji više, poduprijeti Vladu Andreja Plenkovića.

Komentirajući ugovor o roll up kreditu za Agrokor, podsjetio je kako je to bilo vrijeme u kojem je prijetio veliki fijasko cijelog Agrokora.

"Govorilo se tada o slomu Agrokora koji bi sa sobom povukao na desetke dobrih firmi koje su njegovi dobavljači", rekao je dodavši kako bi se time u velikoj mjeri uništilo hrvatsko selo, poljoprivredni proizvođači, a više desetaka tisuća ljudi ostalo bi bez posla.

Hvalio Lex Agrokor

Po Jandrokovićevim riječima, pomoću "lex Agrokor" taj proces je uspješno zaustavljen.

"On se nije dogodio i danas imamo puno kontroliraniju situaciju", rekao je i dodao kako nije samo Knighthead kreditirao Agrokor, nego još tridesetak drugih firmi, kompanija, banaka.

Na novinarsku tvrdnju da je Knighthead kreditirao u najvećoj mjeri, Jandroković je odgovorio kako je  Knighthead dao 20 posto, a druge dvije banke 18 i 19 posto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara