Jandroković: Vlada pokušava isplatiti radnike brodogradilišta

Jandroković: Vlada pokušava isplatiti radnike brodogradilišta
Foto: Hina

PREDSJEDNIK sabora Gordan Jandroković komentirao je situaciju u brodogradilištima Uljanik i 3. maj istaknuvši kako vlada želi pomoći radnicima, ali je odgovornost na Upravi brodogradilišta.

"Vlada pokušava pomoći, isplatiti radnike. Dobro je poznato da je za poslovanje Uljanika odgovorna Uprava, vlasnici i strateški partneri. Vlada ima svoja ograničenja. O tome će govoriti nadležni ministri i predstavnici vlade. Ponavljam, pravila su jasna, želimo pomoći radnicima, ali odgovornost je na Upravi", izjavio je novinarima Jandroković uoči sjednice užeg kabineta vlade.

Ministar gospodarstva Darko Horvat u ponedjeljak je radnicima brodogradilišta, koji su prošloga tjedna stupili u štrajk zbog neisplate plaća, obećao isplatu srpanjske plaće do kraja ovoga tjedna. Iz bankarskog sektora pak poručuju da ni jedna komercijalna banka ne može odobriti kredit Uljanik Grupi za isplatu plaća ako za to ne dobije jamstva države.

Kaže da nije bitan broj sastanaka oko Agrokora

Jandroković je komentirao i aferu Hotmail i informacije iz iskaza bivše potpredsjednice vlade Martine Dalić, po kojima se radilo o više sastanaka u vezi Agrokora nego što se o tome govorilo. 

"Nisam vidio nikakve nove informacije, osim broja sastanaka. To nije toliko bitno, bitan je meritum. Sve što je izašlo u iskazu već je poznato hrvatskoj javnosti. Siguran sam da će gospođa Dalić na korektan način u svojoj knjizi prikazati sve ono što se događalo", zaključio je Jandroković. 

Martina Dalić sredinom rujna planira objaviti knjigu u kojoj će opisati svoju istinu, odnosno svoju stranu priče u slučaju Agrokor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara