Jandroković: Vodstvo HDZ-a nije znalo da je IFO program financiran novcem iz inozemstva

Jandroković: Vodstvo HDZ-a nije znalo da je IFO program financiran novcem iz inozemstva

Screenshot: HRT

O NAJKRAĆEM sazivu Sabora koji sutra i službeno završava, u večerašnjem su Otvorenom razgovarali SDP-ovac Arsen Bauk, HDZ-ov Gordan Jandroković i Mostovac Robert Podolnjak.

"Ni Vlada ni Sabor u ovih 6 mjeseci nisu funkcionirali na razini na kojoj se od nas očekivalo. Krivaca je više, disfunkcionalnost je proizlazila iz loše komunikacije na samom vrh. Tri ključne osobe nisu dobro komunicirale. Bilo je tu i političkog neiskustva, kao i na stvari koje su se događale u pozadini", kazao je Jandroković.

Bauk je rekao kako je ovaj saziv imao neobičan početak, ali i očekivani kraj.

"Vlada je formirana tek mjesec dana nakon sazivanja Sabora. Sama vladajuća većina je na kraju srušila Sabor", kazao je Bauk.

Podolnjak je kazao kako mu nije žao što nije prihvatio mjesto predsjednika Sabora.

"Niti u jednom trenutku se većina nije izjasnila da me podržava za predsjednika Sabora. Željeli smo vratiti povjerenje građana u Sabor. Inzistirali smo da se bolje reguliraju prava i obveze zastupnika. Nismo uspjeli naš zakon staviti na dnevni red. U pojedinim situacijama uvažavali smo prijedloge opozicije", kazao je Podolnjak.

Jandroković je kazao kako zastupnici u Saboru funkcioniraju na temelju doskočica.

"Moramo vratiti sadržaj u Sabor i umanjiti negativan dojam građana o Saboru", kazao je Jandroković.

Kazao je kako su Most i HDZ s nedovoljno povjerenja ušli u koaliciju, ali kako bi svejedno ponovno pokušali suradnju s njima.

Podolnjak je kazao kako nije bilo pogrešno inzistirati na nestranačkom premijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujemo da kao treća opcija smetamo duopolu HDZ-a i SDP-a. Ovaj puta ćemo u pregovorima tražiti čvršća jamstva da ono što potpišemo bude i ostvareno", rekao je Podolnjak koji je kazao kako trenutno ne zna hoće li Orešković na izbore izaći s Mostom.

Jandroković je rekao kako vodstvo HDZ-a nije znalo da je program IFO instituta financiran od strane zaklade koja izvor financiranja ima u inozemstvu.

Bauk je rekao kako će HSS imati značajnu ulogu u radu njihove Vlade.

Jandroković je kazao kako još nisu odlučili  s kojim će strankama u koaliciji eventualno izaći na izbore.

 

 

 

 

 Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara