Japan jača proturaketnu obranu od Sjeverne Koreje: "Moramo poboljšati naše kapacitete"

Japan jača proturaketnu obranu od Sjeverne Koreje: "Moramo poboljšati naše kapacitete"

Foto: Hina

JAPANSKA vlada danas je odlučila ojačati proturaketni sustav kako bi otklonila rastuću prijetnju koju predstavlja susjed Sjeverna Koreja, prenose japanski mediji.

Dva američka sustava Aegis Ashore uvest će se do 2023. kako bi se zaštitio čitav japanski teritorij od zračnog napada, izvijestila je novinska agencija  Kyodo.

"Nova razina prijetnje zemlji"

Dva sustava koja će biti postavljena u pokrajini Akita na sjeveroistoku i na zapadu zemlje u Yamaguchiju dodatak su na dva postojeća reda protuzračne obrane koji su na moru i na kopnu i već su u funkciji.

Vlada je odlučila da će dodavanje novog sloja zaštite smanjiti opterećenje na snage za obranu zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Japanska je vlada u priopćenju navela da razvoj sjevernokorejskog nuklearnog i balističkog programa predstavlja "novu razinu prijetnje" zemlji.

"Moramo iz temelja poboljšati naše kapacitete za obranu od balističkih raketa kako bismo zaštitili zemlju u svakom trenutku i na održivi način", navodi se u priopćenju.

Rakete koje je ove godine ispalila Sjeverna Koreja prelijetale su Japan aktivirajući sustave upozorenja i padale su u Japansko more.

Premijer Shinzo Abe suglasan je s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom koji je upozorio da je na stolu svaka opcija uključujući i vojnu u odnosu na Pjongjang.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara