JAPAN POZVAO POWELLA DA SE IZBORI ZA DRUGU REZOLUCIJU UN-A O IRAKU

Japanski premijer Junichiro Koizumi pozvao je u subotu američkog državnog tajnika Colina Powella da uloži dodatni napor i ishodi međunarodnu potporu za usvajanje druge rezolucije Vijeća sigurnosti UNa o razoružavanju Iraka.

´Jako cijenimo strpljive napore SAD-a u Vijeću sigurnosti´, rekao je Koizumi tijekom 45-minutnog razgovora s Powellom. ´Nadamo se da ćete tako i nastaviti´, dodao je.

Powell je pak izjavio da su SAD radile na usvajanju nove rezolucije u Vijeću sigurnosti, ali i dodao da vrijeme sve više i više istječe za pronalaženje mirnog rješenja iračke krize, obznanio je neimenovani dužnosnik japanskog ministarstva vanjskih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dvojica su dužnosnika u ovom razgovoru također izrazila zabrinutost zbog činjenice da je Sjeverna Koreja obnovila svoj nuklearni program.

Američki državni tajnik je u subotu u Tokiju započeo svoju azijsku turneju koja je, prema najavama, usmjerena na rješavanje problema Sjeverne Koreje i pokušaje ishođenja potpore na napad na Irak.

Powell u nedjelju putuje u Kinu, gdje ga očekuju susreti s predsjednikom države Jiang Zeminom i predsjednikom partije Hu Jintaom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara