Japanska vlada darovala riječkom HNK audiovizualnu opremu

HRVATSKOM narodnom kazalištu "Ivana pl. Zajca" u Rijeci japanska je vlada darovala audiovizualnu opremu vrijednu 2,9 milijuna kuna.

U tom je povodu na današnjoj konferenciji za novinare intendant HNK Srećko Šestan rekao da je ta oprema predana nakon trogodišnjih dogovora i izradbe elaborata riječkog HNK i natjecanja za dodjelu darovnice preko hrvatskog Ministarstva kulture. Riječ je o najvećem ulaganju u tu kazališnu kuću nakon preuređenja zgrade 1981.

Intendant Šestan kazao je da će ta oprema zamijeniti dotrajalu opremu, staru 20 godina, što će znatno poboljšati ozvučenje u kazalištu, a nekoliko novih kamera i monitora omogućit će bolji nadzor unutrašnjosti zgrade.

Šestan je podsjetio kako je to četvrta darovnica japanske vlade namijenjena hrvatskim kulturnim ustanovama. Do sada su darovnice predane Zagrebačkoj filharmoniji i zagrebačkom HNK te Dubrovačkim ljetnim igrama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječkom HNK japanska je vlada darovala glasovir i najsuvremeniji sintesajzer. Audiovizualna oprema bit će uskladištena do kraja sezone u lipnju a nakon toga će je japanski stručnjaci postaviti i uputiti tehničko osoblje HNK u njezin rad.

Japanska Vlada višak u državnom proračunu dodjeljuje natječajnim darovnicama, a kako je najavljeno, od sljedeće će godine takvu potporu dodjeljivati hrvatskim znanstvenim ustanovama.

(Hina) dsil mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara