Jasminine ujne pričale o detaljima otkrića leša: "Htjeli su se riješiti škrinje"

Jasminine ujne pričale o detaljima otkrića leša: "Htjeli su se riješiti škrinje"
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Varaždinu danas se nastavilo suđenje Smiljani Srnec, optuženoj da je 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić te da je njeno tijelo 19 godina držala u škrinji u obiteljskoj kući u Palovcu.

Svjedočile su ujne Jasmine i Smiljane, Nada i Draga Sabol. Suđenje je završeno u 14 sati i nastavlja se za tjedan dana, 14. studenog.

>> Vještakinja na sudu opisala kako je izgledao leš Jasmine Dominić, pozlilo joj je

Na pitanje tužiteljstva o odnosu s članovima obitelji Dominić ujna Nada Sabol kazala je kako zbog određenih situacija godinama nisu razgovarali.

"Majka Katarina od nas je puno puta posuđivala novac i puno smo im pomagali, no neke su okolnosti dovele do toga da prekinemo sve odnose. Nekih 15-ak godina nismo s njima imali nikakve kontakte", kazala je ujna, prenose Vijesti.

Dodala je kako je o nestanku Jasmine doznala iz novina, a o Jasmini su se raspitivali samo jednom prilikom, na groblju kada su sreli njezinu majku. 

"Suprug je tada pitao svoju sestru što je s Jasminom, ona je tada rekla da je Jasmina trebala danas doputovati iz Francuske sa svojim dečkom odvjetnikom. Rekla je da je njemu puklo slijepo crijevo te da na kraju nisu mogli doći", ispričala je ujna na suđenju.

Posljednji put Jasminu je vidjela 1999. godine, no, kako je kazala, nije sigurna u tu tvrdnju. 

"Na dan kada su pronašli Jasminino tijelo nazvala nas je Smiljanina kćer i rekla da se vide noge", kazala je ujna te dodala kako ju je Smiljanina kći Katarina pitala može li dovesti djecu da ne prisustvuju tome. 

Smiljanina kći se žalila na račune za struju

Nekoliko dana prije, kazala je ujna, kod njih je došla je kći Katarina sa svojim suprugom. Tada se požalila na visoke račune za struju. Spomenula je, kazala je ujna, i škrinju te dodala kako je moraju iznijeti iz kuće jer će netko doći po nju te je odvesti na otpad. 

"Pitala sam je što drže u toj škrinji. Rekla mi je: povrće i nešto staro", kazala je ujna Nada.

Druga ujna: Sa svima sam prekinula odnose

Svjedočila je i Draga Sabol, druga ujna Smiljane Srnec koja je kazala je kako dugi niz godina nisu u kontaktu s obitelji Srnec-Dominić. Dodala je kako su odnose prekinuli 1999. kada je Jasmina otišla u Zagreb. 

"Ni sa kime nisam bila u dobrim odnosima. Nije mi se sviđao njihov život", rekla je. S Jasminom je, kaže, razgovarala mjesec dana nakon odlaska na fakultet. Kazala je da je Jasmini, za koju je napomenula da je bila super osoba, obećala da će joj davati džeparac za studiranje. Od nje je, rekla je ujna Draga, očekivala da bude dobar student. Posljednji ju je put vidjela iz automobila. Jasmina je bila na koturaljkama. Ne sjeća se koje je to godine bilo. 

"Pitala sam njezinu mamu gdje je Jasmina. Uvijek je našla neki izgovor. Sad je na brodu, sad je u Francuskoj. S optuženom nisam komunicirala, nije mi odgovarala kao osoba. Nije mi se sviđalo njezino ponašanje", kazala je ujna Draga te dodala kako je i majka Katarina bila poznata po tome da dosta laže.

"Prekinula sam sa svima odnose kada je prijavljen Jasminin nestanak. Nije mi bilo jasno kakava je to majka koja čeka pet godina da prijavi nestanak kćeri", kazala je.

Na pitanje kako se majka Katarina odnosila prema svojoj djeci, ujna Draga kazala je da je uvijek bila na strani Smiljane, koju je u sudnici oslovila sa: 'Ova iza mene'.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara