Javio se HDZ-ov župan koji je pretukao ženu, tvrdi da je nije ni taknuo

Javio se HDZ-ov župan koji je pretukao ženu, tvrdi da je nije ni taknuo

Foto: Pixsell/Dušan Mirković

NAKON što se više od 24 sata skrivao od javnosti, HDZ-ov župan Alojz Tomašević koji je u ponedjeljak navečer pretukao ženu, oglasio se priopćenjem.

>> Priveden HDZ-ov župan, premlatio je ženu

>> Tko je Alojz Tomašević, visokorangirani HDZ-ovac koji je prebio ženu


Njegovo priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

"Poštovani,

u protekla dva dana o meni i o problema u mojoj obitelji u javnost su plasirane mnoge dezinformacije te se ovim putem želim očitovati o svemu.

Prije svega osjećam potrebu da se ispričam hrvatskoj javnosti, a posebno žiteljima Požeško-slavonske županije čiji sam župan zbog mnoštva neistina o meni koje su u protekla dva dana objavljivane. Časnu dužnost na koju su me izabrali obnašao sam i dalje ću obnašati odgovorno, savjesno i predano.

Istina je da je i u mom braku bilo problema. No, bračne razmirice bile su isključivo verbalnog karaktera. Posljednja takva prepirka dogodila se prije dva dana, i nažalost pretvorila se u masovno širenje dezinformacija i krajnjih neistina prikazujući me kao nasilnika.

"Časno tvrdim da je nisam udario"

Odgovorno i s punom čašću tvrdim da nisam udario suprugu. Ta činjenica vidljiva je iz medicinske dokumentacije supruge nakon pregleda u Požeškoj bolnici. Očekivano cijelu situaciju pokušavaju iskoristiti u suprotnim političkim taborima potenciranjem neistina i dezinformacija te plasiranjem dodatnih. Njihov motiv moga blaćenja je isključivo plod dugogodišnje političke frustracije i izbornog gubitništva i njih istina ne zanima.

Istinu o zbivanjima u mojoj obitelji znamo moja djeca, ja, pa i moja supruga unatoč onome što je izjavljivala. Žao mi je što je učinjena šteta našoj obitelji.

Ispričavam se svojim prijateljima iz Hrvatske demokratske zajednice jer se plasiranjem neistina i
tendencioznim tumačenjima nastojalo naštetiti našoj stranci. Kako sam prethodno rekao neki
pokušavaju manipulacijama i dezinformacijama postići ono što se ne mogu legalnim političkim
putem", priopćio je.

>> Žena koju je premlatio HDZ-ovac: "Svi me napadaju jer sam progovorila - djeca, rodbina..."

Žena u bolnici, župan na policiji

Podsjetimo, jučer je u javnosti odjeknula vijest kako je HDZ-ov župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević premlatio ženu i zbog toga završio u policiji.

"To je bilo šamaranje i guranje. Dobila sam udarac u desnu stranu kad me bacio na radijator. Par puta me ošamario", rekla je za Index o napadu Mara Tomašević.

"Uho me malo boli, ali dobro je, mogu raditi", rekla nam je nakon što smo je upitali zašto je na poslu nakon svega što se dogodilo. "Moj posao je takav da ga ne može samo jedna osoba obavljati", kazala nam je Mara, inače kuharica u požeškoj osnovnoj školi.

Mailovi upozorenja Plenkoviću

Mara Tomašević nam je otkrila kako je već slala mailove upozorenja premijeru Plenkoviću, ali on ju je ignorirao.

"Poslala sam dva maila gospodinu Plenkoviću još prije ovih izbora, ali nisam dobila odgovor. Htjela sam ga upozoriti da takva osoba kao što je moj muž ne može obnašati tu dužnost i da nešto poduzme. Odgovor nisam dobila, žao mi je.

"Pisala sam im, vidi se moj mail. Rekla sam u mailu sve što sam trebala reći. Još imam taj mail", rekla nam je.

>> Objavljujemo mail u kojem je pretučena žena HDZ-ovca molila Plenkovića za pomoć

>> Njonjo o mailovima pretučene žene Plenkoviću: Očito je u stranci došlo do pogreške


>> Plenković potvrdio: Mail pretučene Mare Tomašević stigao u HDZ prije pet mjeseci

Plenković je danas potvrdio da mu je žena požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića pisala vezano za suprugovo obiteljsko nasilje te istaknuo da mu na taj mail njegovi suradnici nisu skrenuli pozornost jer ga "očito" nisu percipirali kao dovoljno relevantan u šumi mailova koji svakodnevno pristižu, zbog čega je izrazio žaljenje te poručio da očekuje da se svi navodi provjere.

Nacionalno vijeće HDZ-a na telefonskoj sjednici odlučilo raspustiti županijsku organizaciju požeško-slavonskog HDZ-a, a nakon što je objavljena informacija o obiteljskom nasilju župana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara