Javio se Hrvat kojeg od Badnjaka traže po Brazilu: "Dobro je i sada živi u drugom gradu"

Javio se Hrvat kojeg od Badnjaka traže po Brazilu: "Dobro je i sada živi u drugom gradu"

Foto: Policia Federale

HRVATSKI 38-godišnji državljanin Sandro Ptiček kojeg je u Brazilu tražila policija nakon što je nestao u toj južnoameričkoj zemlji prije dvadesetak dana, javio se u subotu svojoj obitelji kada se vijest o njegovom nestanku proširila hrvatskim medijima, potvrdili su u ponedjeljak hrvatsko veleposlanstvo u Brazilu i tamošnji ured Interpola.

Ptiček je nestao na Badnjak u saveznoj državi Bahiji na istoku Brazila, a tamošnja policija je u petak objavila njegovu fotografiju te je preko medija pozvala građane da se jave ako imaju saznanja o hrvatskom turistu nestalom prije 21 dan.

„Ptiček se u subotu javio svojoj obitelji. Dobro je i sada živi u drugom gradu“, rekla je Hini Claudia Lauria iz Interpolovog ureda u Bahiji. Ptiček se nije javljao od 24. prosinca kada je posljednji put viđen s brazilskom djevojkom i kćerkom u brdovitom području Vale do Capao gdje se nalazi i nacionalni park Chapada Diamantina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 Veleposlanstvo je prije tjedan dana obaviješteno o njegovom nestanku pa je u Bahiji zatražilo istragu.
 U petak navečer vijest se proširila hrvatskim internetskim portalima nakon čega se Ptiček javio roditeljima u Hrvatsku.

„Živ je te je stupio u kontakt sa svojom obitelji u Hrvatskoj“, kažu u veleposlanstvu.

 Zbog visoke stope kriminala, nasilja i štrajkova upozorava se na oprez prilikom putovanja u Brazil. "Stopa kriminala je visoka i često uključuje vatreno ili drugo oružje. Krađe automobila su česte. Bilo je incidenata otmice i pljačke turističkih autobusa u posljednjih nekoliko godina“, navedeno je na internetskoj stranici hrvatskog ministarstva vanjskih poslova.

U rujnu je Sud u Rio Grande del Norte, saveznoj državi na sjeveroistoku Brazila, osudio pet muškaraca i jednu ženu na dugogodišnje zatvorske kazne za ubojstva hrvatskog državljanina Ante Stanića i švedskog državljanina Faika Nekića porijeklom iz BiH, opljačkanih i likvidiranih ondje prošle godine.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara